מתכון ללביבות תפוחי אדמה עם רסק תפוחים:
חומרים:
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל גדול
- 1 ביצה
- קורט מלח ופלפל שחור טחון
- 3-4 כפות קמח מלא או קמח כוסמין לבן
אופן ההכנה:
1. גרדו את תפוחי האדמה בעזרת מגרדת גסה או במעבד מזון.
2. קצצו את הבצל בגודל אחיד וערבבו יחד עם תפוחי האדמה הגרודים.
3. הוסיפו את הביצה, מלח, פלפל, קמח וערבבו הכל יחד לתערובת אחידה.
4. במחבת גדולה, חממו שמן זית וטגנו את הלביבות משני הצדדים עד שהן קריספיות.
טיפ: מומלץ להוסיף עוד קמח עד שלא יהיו נוזלים בבלילה כדי שהן תהיינה קריספיות יותר.
להכנת רסק תפוחי עץ:
חומרים:
3 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית'
1 כף סוכר חום דמררה /קנים
1 וחצי כוסות מים לערך (המים צריכים לכסות את תפוחי העץ )
אופן ההכנה:
1. חצו את תפוחי העץ לשניים, הוסיפו את הסוכר והמים. הביאו לרתיחה ובשלו על להבה נמוכה עד שהתפוחים מתרככים.
2. רסקו את התפוחים בעזרת בלנדר מוט ולאחר מכן סננו את התערובת לקבלת רסק חלק.
הצעת הגשה:
ארגנו את הלביבות על צלחת גדולה והניחו במרכז את רסק התפוחים. הגישו חם ותהנו מארוחה מפנקת ומחממת.
בתיאבון, וחג חנוכה שמח ומואר!