תבשיל קינואה עם דלעת ועירית

חומרים:
 1 ק"ג דלעת חתוכה גס 
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס גס
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום פרוסות
1 כוס קינואה
2 כוסות מים רותחים
1/2 צרור עירית, חתוכה לחתיכות באורך 1 ס"מ
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים דלעת בתבנית משומנת, מזליפים עליה מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-45 דקות עד שהדלעת מתרככת. מוציאים ומצננים.
מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים קינואה,מלח ופלפל, מערבבים היטב ומטגנים 2 דקות. מוסיפים מים רותחים, מערבבים,מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות או עד שהמים נספגים. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות.

הידעת ?

העירית מכילה אליצין בדומה לבצל ולשום. האליצין תורם לעיכוב ההתפתחות של סוגי סרטן מסוימים, וכן להפחתת רמות הכולסטרול ולחץ הדם.

העירית מהווה מקור לנוגדי חמצון, והיא עשירה בויטמינים ומינרלים.

טיפ שימושי - העירית טעימה במיוחד לאחר קטיפת העלים,  לקבלת טעם מיוחד, ערבבו עירית, פטרוזיליה וטרגון עלים.  

מאמרים נוספים
תבשיל אורז עם צנוברים פטריות ובצל
תבשיל אורז עם צנוברים, פטריות ובצל – מתכון עשיר וקל להכנה. שילוב של אורז עם פטריות מוקפצות, צנוברים קלויים ובצל מטוגן ליצירת מנה מזינה וטעימה שמתאימה כתוספת או כמנה עיקרית בריאה.
תבשיל קינואה עם ירקות בסגנון סיני
תבשיל קינואה עם ירקות בסגנון סיני – מנה טבעונית קלה להכנה עם קינואה וירקות מוקפצים. תבשיל מזין ועשיר בחלבון, עם טעמים אסייתיים נפלאים שמתאים לארוחה מהירה ובריאה לכל המשפחה.
תבשיל אורז ארומתי בסגנון הודי
המטבח ההודי עשיר בטעמים, ריחות וצבעים. בבישול המסורתי התבלינים מוספים ראשונים לתבשיל ומוקפצים על מעט שמן בכדי לפתוח אותם. תבשיל האורז מלא עשיר בטעמים וריחות, קל להכנה
תבשיל אורז עם גזר בניחוח קינמון
תבשיל אורז מלא עם גזר וקינמון – מתכון קל ובריא שמשלב אורז מלא עם גזר ותיבול קינמון ארומטי. מנה מזינה ומלאת טעמים שמתאימה כתוספת או ארוחה קלה.
מן המדיה
נטורופתית מיכל פדרליין "בריאות 10" פרופ' קרסו- עשב החיטה
נטורופתית מיכל פדרליין - "תהיו בריאים" עם דנה רון- אלרגיות
עתונות
הטיפול הנטורופתי בעונות המעבר - "עכבר טבעי"