עוגת גבינה מחלב עיזים
חומרים:
500 גרם גבינת עיזים
400 מ"ל יוגורט עיזים
7 ביצים
1 כף תמצית וניל טבעית
קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
3/4 כוס סוכר קנים
4 כפות קורנפלור גדושות
אופן הכנה:
לערבב את הגבינה, היוגורט, חצי מכמות הסוכר, חלמונים, תמצית וניל, קליפת הלימון והקורנפלור לבלילה אחידה.
להקציף את החלבונים וחצי מכמות הסוכר לקצף אחיד וקשה.
לערבב יחדיו ולשים בתבנית עגולה בתוך תבנית גדולה עם מים בטמפרטורה של 180 מעלות חום עליון תחתון עד שהעוגה מוכנה (נועצים קיסם והוא יוצא יבש).
במידה ויש צורך, מומלץ לכסות בנייר אפייה או נייר אלומיניום בכדי שהחלק העליון לא ישחים.
לאחר שהעוגה מתקררת, אני ממליצה להגיש אותה הפוך. יש לשמור במקרר 24 שעות לפני ההגשה.
הידעת? חלב עיזים הינו בעל כדוריות שומן קטנות יותר המכילות יותר חומצות שומן קצרות ובינוניות מאשר בחלב פרה ולכן הוא מתעכל ביתר קלות.
מאמרים נוספים