המתכון המופלא הזה קל להכנה וללא גלוטן.
מומלץ להכפיל את הכמות בכדי לקבל כ- 10 פיתות. ממליצה לשמור בקירור לאחר ההכנה.
את המתכון המקורי ניתן למצוא ב- maria's nutritious and delicious jurnal
רכיבים:
כוס מים רותחים
1/2 כוס קמח קוקוס
2 כפות אבקת זרעי פסיליוןם
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן קוקוס
הכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל החומרים היבשים ומערבבים בכמה פולסים. מכניסים למעבד המזון את שמן הקוקוס והמים הרותחים. ממשיכים לערבב ותוך כדקה יווצר כדור בצק.
נותנים לבצק להתקרר לכמה דקות.
מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומחלקים אותו לחלקים (תלוי בגודל הפיתה שבה אתם חפצים) , מייצרים עיגולים ומשטחים.
אני אופה על נייר אפייה שמונח על הרשת בתנור שחום מראש ל 180 מעלות עד שהפיתות אפויות,
כ- 40 דקות.
רצוי בפעם הראשונה להשגיח בכדי שהפיתות לא תתייבשנה.
הידעת?
קמח קוקוס הינו ללא גלוטן (!), עשיר בסיבים תזונתיים כ- 40% ודל בפחמימות.